Vajíčka, jedlou sodu, sůl a cukr promícháme metličkou. Poté přidáváme střídavě mouku a kefír (můžete vše přidat najednou a pak zamíchat, ale takto se nebudou tvořit hrudky a bude to rychlejší).
Pokud máte těsto již hladké, rozehřejte si máslo na lívanečníku. Na 1 lívanec postačí 1/2 malé naběračky. Lívance se „nafouknou“.
Po zaschnutí na vrchní straně je obraťte.
Lívance můžete obalovat ve směsi krystalového a moučkového cukru s mletou skořicí či mazat zavařeninou, povidly, tvarohem apod.
Pomocí nože, kterým uděláme do masa dostatečně velké otvory, prošpikujeme kýtu podélně rozčtvrceným párkem. V misce…
více o VVV – Velice Vydařené Vepřové
Těsto: vše uválíme dohromady a třetinu těsta dáme ztuhnout do ledničky, zbylé těsto rozprostřeme na vymaštěný plech.
…
více o Postrouhané tvarohové řezy
Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriku vložte do kleští a buď na grilu, nebo přímo nad…
více o Chlebový salát Panzanella
Čočku namočíme tak na 2 hodiny a ve stejné vodě dáme vařit s novým kořením, pepřem, bobkovým listem a solí. Po změknutí…
více o Čočková polévka podle Romany