Vajíčka, jedlou sodu, sůl a cukr promícháme metličkou. Poté přidáváme střídavě mouku a kefír (můžete vše přidat najednou a pak zamíchat, ale takto se nebudou tvořit hrudky a bude to rychlejší).
Pokud máte těsto již hladké, rozehřejte si máslo na lívanečníku. Na 1 lívanec postačí 1/2 malé naběračky. Lívance se „nafouknou“.
Po zaschnutí na vrchní straně je obraťte.
Lívance můžete obalovat ve směsi krystalového a moučkového cukru s mletou skořicí či mazat zavařeninou, povidly, tvarohem apod.
Pomocí nože, kterým uděláme do masa dostatečně velké otvory, prošpikujeme kýtu podélně rozčtvrceným párkem. V misce…
více o VVV – Velice Vydařené Vepřové
Polovinu čokolády rozpustíme ve vodní lázni a necháme lehce vychladnout. Máslo, rozpuštěnou čokoládu, vejce, cukr, med…
více o Banánový koláč s čokoládou
1. V míse smícháme mouku, cukr, kypřící prášek a přidáme mléko, olej a vejce.
2. Nyní máme základní těsto na bábovku…
více o Jednoduchá hrnková bábovka