Cukr, 2 celá vejce, žloutky z 5 vajec a vanilkový cukr utřeme do pěny – asi 30 minut. Přidáme citronovou šťávu, tuhý sníh z bílků, mouku promíchanou se škrobem a vše důkladně promícháme. Formu na beránka vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme těsto a pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 45 minut dozlatova. Opatrně vyklopíme a ozdobíme podle libosti. Můžeme lehce pocukrovat nebo ozdobit polevou, například jogurtovou.
Do vroucí vody vložíme hlávku zeli, a spařené listy postupně odtrháváme, odřízneme tvrdší část listu, která spojuje…
více o Holubci od rodilé Ukrajinky
1. V mělké nádobě smícháme dohromady med, sojovou omáčku, balsamikový ocet, zázvor, česnek s 1 lžící olivového oleje.…
více o Mahi-mahi v zázvorové glazuře
Nakrájíme cibuli na kostičky a osmahneme ji lehce na oleji, přidáme mleté maso a koření a dusíme, až bude maso hotové. …
více o Zapékaná cuketa s mletým masem