Očištěné a na plátky nakrájené houby podusíme na 1 lžíci másla 20 minut.
Druhou lžíci másla rozetřeme se solí a žloutkem. Přidáme rohlíky navlhčené v mléce a vymačkané dušené houby, nasekanou petrželovou nať, pepř a nakonec sníh z bílku.
Nádivkou naplňujeme kuře, ale pozor – kuře příliš nepřeplňujte, protože během pečení houbová nádivka nabyde.
Veku rozkrájíme na kostičky.
Zalijeme mlékem, v němž jsme rozšlehali žloutky a necháme odležet.
Vepřové maso uvaříme,…
více o Jarní velikonoční nádivka
Plecko a 2/3 bůčku zalejeme dostatečným množstvím vody, přidáme sůl,divoké koření a vaříme do skoro hotova. Maso musí…
více o Zavařovaná domácí paštika