Očištěné a na plátky nakrájené houby podusíme na 1 lžíci másla 20 minut.
Druhou lžíci másla rozetřeme se solí a žloutkem. Přidáme rohlíky navlhčené v mléce a vymačkané dušené houby, nasekanou petrželovou nať, pepř a nakonec sníh z bílku.
Nádivkou naplňujeme kuře, ale pozor – kuře příliš nepřeplňujte, protože během pečení houbová nádivka nabyde.
Veku rozkrájíme na kostičky.
Zalijeme mlékem, v němž jsme rozšlehali žloutky a necháme odležet.
Vepřové maso uvaříme,…
více o Jarní velikonoční nádivka
Brambory očistíme, nakrájíme na kolečka, přidáme sůl, česnek, kmín, klobásu vcelku, dáme vařit. Když jsou uvařené,…
více o Medzevská bramborová polévka
V míse si připravíme podoubnou směs jako na sekanou: mleté maso, 2-3 lžičky soli, pepř, koření na mleté maso a česnek…
více o Zapečená cuketa s mletým masem