Očištěné a na plátky nakrájené houby podusíme na 1 lžíci másla 20 minut.
Druhou lžíci másla rozetřeme se solí a žloutkem. Přidáme rohlíky navlhčené v mléce a vymačkané dušené houby, nasekanou petrželovou nať, pepř a nakonec sníh z bílku.
Nádivkou naplňujeme kuře, ale pozor – kuře příliš nepřeplňujte, protože během pečení houbová nádivka nabyde.
Veku rozkrájíme na kostičky.
Zalijeme mlékem, v němž jsme rozšlehali žloutky a necháme odležet.
Vepřové maso uvaříme,…
více o Jarní velikonoční nádivka
Všechny sypké přísady promícháme, přidáme ostatní a vymícháme polotekuté těsto. Dle potřeby přidáme mléko. Nalijeme do…
více o Makovec se lněným semínkem
Špagety uvaříme v mírně osolené vodě, scedíme a propláchneme teplou vodou. V míse prokapeme špagety olejem a posypeme…
více o Bleskové česnekové špagety
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v…
více o Sádlovky – recept po babičce
Cukr s vanilkovým cukrem třeme s vejci do pěny. Poté přidáme hladkou mouku spolu s práškem do pečiva, nevyšlehanou…
více o Šlehačková bábovka bez vážení