lžíce
hnědý rum
rozinky v něm namočíme alespoň hodinu předem
2
ks
prášek do pečiva
500
g
tvaroh
mandle
citronová kůra
rozinky
Postup přípravy receptu
Z prosáté mouky, tvarohu, másla, cukru, vajec, vanilkového cukru, namočených rozinek i s rumem a obou kypřicích prášků zpracujeme těsto. Dáme na vál a rozkrojíme na polovinu. Vytvarujeme dva mazance a položíme na plech vyložený pečicím papírem. Mazance nůžkami nakrojíme do kříže a potřeme vejcem prošlehaným s trochou mléka. Pečeme na 160 °C asi hodinu.
Připravené těsto si rozdělíme na dva plechy na pečící papír potřený olejem. Snažíme se, aby bylo na obou stejně a šup…
více o Osvěžující Kinder mléčný řez
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící…
více o Rybízový koláč s tvarohem