lžíce
hnědý rum
rozinky v něm namočíme alespoň hodinu předem
2
ks
prášek do pečiva
500
g
tvaroh
mandle
citronová kůra
rozinky
Postup přípravy receptu
Z prosáté mouky, tvarohu, másla, cukru, vajec, vanilkového cukru, namočených rozinek i s rumem a obou kypřicích prášků zpracujeme těsto. Dáme na vál a rozkrojíme na polovinu. Vytvarujeme dva mazance a položíme na plech vyložený pečicím papírem. Mazance nůžkami nakrojíme do kříže a potřeme vejcem prošlehaným s trochou mléka. Pečeme na 160 °C asi hodinu.
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaných vejcích a ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku po obou stranách…
více o Kuřecí řízek po švýcarsku
Kuřecí čtvrky omyjeme, potřeme česnekem, posypeme kmínem,gril.kořením a osmažíme na pánvi na oleji.
Pak vyndáme maso…
více o Kuřecí čtvrtky s rýží od Peti