lžíce
hnědý rum
rozinky v něm namočíme alespoň hodinu předem
2
ks
prášek do pečiva
500
g
tvaroh
mandle
citronová kůra
rozinky
Postup přípravy receptu
Z prosáté mouky, tvarohu, másla, cukru, vajec, vanilkového cukru, namočených rozinek i s rumem a obou kypřicích prášků zpracujeme těsto. Dáme na vál a rozkrojíme na polovinu. Vytvarujeme dva mazance a položíme na plech vyložený pečicím papírem. Mazance nůžkami nakrojíme do kříže a potřeme vejcem prošlehaným s trochou mléka. Pečeme na 160 °C asi hodinu.
Rozmrazíme sekanou a dáme vařit rýži. Na oleji zesklovatíme cibuli nakrájenou na jemno, vymáčkneme do ní sekanou z toho…
více o Rizoto s kuřecí sekanou
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny