lžíce
hnědý rum
rozinky v něm namočíme alespoň hodinu předem
2
ks
prášek do pečiva
500
g
tvaroh
mandle
citronová kůra
rozinky
Postup přípravy receptu
Z prosáté mouky, tvarohu, másla, cukru, vajec, vanilkového cukru, namočených rozinek i s rumem a obou kypřicích prášků zpracujeme těsto. Dáme na vál a rozkrojíme na polovinu. Vytvarujeme dva mazance a položíme na plech vyložený pečicím papírem. Mazance nůžkami nakrojíme do kříže a potřeme vejcem prošlehaným s trochou mléka. Pečeme na 160 °C asi hodinu.
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Nastrouhaný sýr a brambory smícháme s vejcem a mlékem, přimícháme mouku s kypřidlem, vymícháme středně husté těstíčko,…
více o Bramborovo-sýrové lívance