3.12
Hladkou mouku prosejeme přes síto do mísy. Přidáme sůl, cukr a rozpuštěný tuk – nesmí být horký, jinak těsto nevykyne.… více o Mazanec velikonoční
Rozinky namočíme asi do 4 lžic rumu a necháme přejít varem (nebo použijeme rozinky namočené v rumu delší dobu).… více o Velikonoční mazanec bez vajec
Z ingrediencí v míse uděláme těsto. Na vále uděláme žmolenku. Žmolenku pak přidáme k těstu v míse a vypracujeme těsto,… více o Drobenkový mazanec
Znáte dezerty do skleničky? Můžete tak připravit téměř každý z vašich oblíbených koláčů nebo… Celý článek
Výživný, zdravý a lahodný tvaroh by měl být běžnou součástí našeho jídelníčku. Tvaroh nám… Celý článek
Ve středu 29. ledna 2025 začíná nový čínský rok, který bude tentokrát pod nadvládou dřevěného… Celý článek
Umí být sladká, slaná i tak trochu záhadná. Řeč je o miso pastě, naprosto výjimečné… Celý článek
Utřeme máslo,přidáme cukr a žloutky a znovu třeme. Potom přidáme 1/2 mouky a šlehačku. Do zbylé 1/2 mouky zamícháme… více o Mramorová bábovka z babiččina sešitku
Z konzervy vylejeme vodu, do mísy dáme tuňáka, zakapeme olivovým olejem, pokapeme citronem, přidáme jemně nasekanou… více o Tuňáková pomazánka
Ve vlažném mléce rozpustíme 2 lžičky cukru, přidáme rozdrobené droždí, trochu mouky a dáme vykynout, po vykynutí… více o Výborné koláčky s tvarohem, povidly a drobenkou
Kuřecí řízky jemně okořeníme a osmažíme a necháme vychladnout. Obě papriky, eidam a řízky nakrájíme na nudličky a… více o Zeleninovo-kuřecí předkrm
1/2 kg mletého masa, 1 lžíce vegeky, 1/2 lžičky soli, 1 dcl mléka - vše smíchat a nechat v lednici do druhého dne… více o Bůčková roláda v alobalu
Na rozpálený olej vložíme rozdrobené bujónové kostky, na to poskládáme kuřecí prsa, které jsme nakrájeli na malé plátky… více o Prsa od Mary
V misce rozmícháme mouku s práškem do pečiva, nakrájíme k tomu změklý tuk, přidáme žloutky, kakao, mleté ořechy a mléka… více o Strouhaný tvarohový koláč
Ingredience nasypeme/nalijeme do pekárny v pořadí v jakém jsou uvedené a zapneme program těsto. Těsto by mělo být tužší… více o Domácí houstičky z pekárny trochu jinak
Suché pečivo nakrájíme na kostičky (cca 1 cm). Pokud je pečivo čerstvé, je dobré jej nakrájet na kostičky předem a… více o Babiččin houskový knedlík
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.… více o Bramborovo-houskové knedlíky
Cibuli osmažíme dosklovata, přidáme mleté maso a smažíme do vypaření vody. Pak přidáme ještě krátce orestovat protlak s… více o Sloppy Joes – zapečený sendvič
Brambory omyjeme, uvaříme doměkka, scedíme, oloupeme, prolisujeme do mísy a necháme vychladnout. Potom přidáme… více o Bramborové krokety