lžíce
hnědý rum
rozinky v něm namočíme alespoň hodinu předem
2
ks
prášek do pečiva
500
g
tvaroh
mandle
citronová kůra
rozinky
Postup přípravy receptu
Z prosáté mouky, tvarohu, másla, cukru, vajec, vanilkového cukru, namočených rozinek i s rumem a obou kypřicích prášků zpracujeme těsto. Dáme na vál a rozkrojíme na polovinu. Vytvarujeme dva mazance a položíme na plech vyložený pečicím papírem. Mazance nůžkami nakrojíme do kříže a potřeme vejcem prošlehaným s trochou mléka. Pečeme na 160 °C asi hodinu.
Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, česnek, provensálské koření a…
více o Lilková omáčka na těstoviny
Melasu, máslo a pivo zahřívejte v kastrůlku, až se máslo rozpustí. Pak vmíchejte rozinky a směs nechte vychladnout.
V…
více o Berlínské pivní buchtičky