Uvařené maso pokrájíme na kostičky. Do větší mísy dáme na kostičky pokrájené pečivo a zalijeme vlažným vývarem. V jiné misce utřeme žloutky a máslo, přidáme nakrájené maso, bylinky a vše promícháme s pečivem, okořeníme. Pokud je hmota řídká zahustíme strouhankou. Do směsi vmícháme sníh a dáme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy. V předehřáté troubě při 190st. C pečeme 35-40min.
Veku rozkrájíme na kostičky.
Zalijeme mlékem, v němž jsme rozšlehali žloutky a necháme odležet.
Vepřové maso uvaříme,…
více o Jarní velikonoční nádivka
Do vlažné vody vlijeme olej, rozdrobíme droždí a směs necháme během asi 5 minut vzejít kvásek. Tento kvásek vlijeme do…
více o Bylinkový chléb v troubě
Napřed si uděláme náplň. Třeme máslo s cukrem, žloutkem a vanilkovým cukrem a postupně přidáváme rum podle chuti. Když…
více o Ořechové kuličky – nepečené
Ohřejeme si mléko. Z trochy mléka, 3 lžic cukru, nadrobených kvasnic a trochy mouky si připravíme kvásek, který necháme…
více o Kynuté tvarohové koláče