Med, cukr, máslo a žloutky dobře promíchejte, pak přidejte mléko a všechno koření. Znovu promíchejte, přidejte mouku a sníh z bílků. Vše dobře zpracujte, udělejte bochníček a vložte do moukou vysypané nádoby. Přikryté nechte odpočívat nejméně 12 hodin na dně lednice. Poté těsto vyválejte na tlouštku asi 3–4 mm a vykrajujte do libovolných tvarů. Pokud nechcete perníčky zdobit, před pečením je potřete vejcem.
Není třeba připravovat v předstihu, neboť jsou hned měkké a konzumovatelné.
Smícháme přísady a vlijeme na vymazaný pekáč nebo plech. Tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem a trochou mléka, dáme do…
více o Tvarohový mřížkový koláč
Dáme svařit 2/3 mléka, nejprve osolíme (díky tomu by se nám omáčka neměla později srazit) a dáme kopr. Ve zbylém mléce…
více o Koprová omáčka od maminky
Pečivo namočíme do studené vody. Zelí očistíme a košťál vyřízneme. Potom vložíme zelí do vařící osolené vody a postupně…
více o Zelné závitky s mletým masem
Špenátová omáčka: na plátku Hery osmahneme ciibulku, přidáme rozkrájený mražený špenát (je dobré koupit již naporcovaný…
více o Gnocchi se špenátem a nivou