Med, cukr, máslo a žloutky dobře promíchejte, pak přidejte mléko a všechno koření. Znovu promíchejte, přidejte mouku a sníh z bílků. Vše dobře zpracujte, udělejte bochníček a vložte do moukou vysypané nádoby. Přikryté nechte odpočívat nejméně 12 hodin na dně lednice. Poté těsto vyválejte na tlouštku asi 3–4 mm a vykrajujte do libovolných tvarů. Pokud nechcete perníčky zdobit, před pečením je potřete vejcem.
Není třeba připravovat v předstihu, neboť jsou hned měkké a konzumovatelné.
Všechny přísady necháme asi hodinu v pokojové teplotě. Potom zpracujeme běžným způsobem na vále v těsto. Zabalíme do…
více o Linecké těsto pro začátečníky
1. smíchat sypké suroviny v misce č. 1 (mouka, čokoláda, ořechy, sůl, prášek do pečiva)
2. v misce č. 2 vyšlehat máslo…
více o Bábovka, kterou si zamilujete