Velikonoční perníčky – hned měkké

3.81

hodnoceno: 16
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 300
      g máslo
    • 800
      g hladká mouka
    • 4
      ks vejce
    • 1
      dl mléko
    • 1
      lžička skořice
    • 10
      ks hřebíček
    • 300
      g med
    • badyán
    • kakao
    • anýz
    • 2
      lžička jedlá soda
    • 300
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

  • Med, cukr, máslo a žloutky dobře promíchejte, pak přidejte mléko a všechno koření. Znovu promíchejte, přidejte mouku a sníh z bílků. Vše dobře zpracujte, udělejte bochníček a vložte do moukou vysypané nádoby. Přikryté nechte odpočívat nejméně 12 hodin na dně lednice. Poté těsto vyválejte na tlouštku asi 3–4 mm a vykrajujte do libovolných tvarů. Pokud nechcete perníčky zdobit, před pečením je potřete vejcem.
  • Není třeba připravovat v předstihu, neboť jsou hned měkké a konzumovatelné.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: