Med, cukr, máslo a žloutky dobře promíchejte, pak přidejte mléko a všechno koření. Znovu promíchejte, přidejte mouku a sníh z bílků. Vše dobře zpracujte, udělejte bochníček a vložte do moukou vysypané nádoby. Přikryté nechte odpočívat nejméně 12 hodin na dně lednice. Poté těsto vyválejte na tlouštku asi 3–4 mm a vykrajujte do libovolných tvarů. Pokud nechcete perníčky zdobit, před pečením je potřete vejcem.
Není třeba připravovat v předstihu, neboť jsou hned měkké a konzumovatelné.
V hrnku smicháme mouku, kypřící prášek, cukr a granko ( popř. kakao). Poté přidáme celé vejce, a nakonec mléko a olej. …
více o Bábovka pro pilně pracující
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Než se čokoláda rozpustí, nakrájíme si banán na cca 5 mm tlusté plátky. Vždy si…
více o Banánovo-piškotové jednohubky