Změklou Heru, oba cukry a vejce vyšleháme do pěny. Přidáme tvaroh, rum, mléko a znovu ušleháme. Nakonec lehce zapracujeme mouku prosátou s kypřicím práškem do pečiva, špetku soli a rozinky. Dobře propracujeme na hladké těsto.
Těsto rozdělíme na tři díly, na válu z každého vyválíme pramen dlouhý asi 40 cm. Prameny stočíme do copánků a na plechu vyloženém pečicím papírem zatočíme do věnce.
Povrch potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme mandlemi. Pečeme v předehřáté troubě při 160 stupních asi 45 minut.
Všechny ingredience kromě máku a semínek vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme zpacovat těsto. Hotové těsto…
více o Houstičky z domácí pekárny
Trochu zatvrdlé housky nakrájíme na tenké plátky (3-4 mm), mléko nalijeme v nízké vrstvě na mělký talíř a 1/3 plátků…
více o Žemlovka s jablky a tvarohem