Změklou Heru, oba cukry a vejce vyšleháme do pěny. Přidáme tvaroh, rum, mléko a znovu ušleháme. Nakonec lehce zapracujeme mouku prosátou s kypřicím práškem do pečiva, špetku soli a rozinky. Dobře propracujeme na hladké těsto.
Těsto rozdělíme na tři díly, na válu z každého vyválíme pramen dlouhý asi 40 cm. Prameny stočíme do copánků a na plechu vyloženém pečicím papírem zatočíme do věnce.
Povrch potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme mandlemi. Pečeme v předehřáté troubě při 160 stupních asi 45 minut.
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
Žloutky ušleháme s cukrem, horkou vodou, zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků…
více o Jahodovo-rebarborové řezy
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví
Cibuli nakrájíme na jemno, z vajec vyrobíme vejce míchaná, špekáčky a okurky rozřízneme podélně na čtvrtiny. Plátky…
více o Španělské ptáčky podle mamky