V kastrůlku svaříme ve vodě skořici a hřebíček, aby se trocha vody odpařila. Můžeme přidat jako chuťovku i špetičku chilli. Mezitím v mléce rozmícháme kakao a následně nalijeme do vroucí tekutiny. Přisladíme a necháme prohřát.
Je to jednoduché a opravdu velice chutné – husté, silné, bomba. Tím, že tam je část vody a při použití umělého sladidla je to čokoláda s relativně nízkým obsahem sacharidů. Voda nevadí, vůbec to není řídké!
Ovšem bez problémů můžete sladit cukrem a místo části mléka dát smetanu nebo kondenzované mléko.
Čerstvé špenátové listy krátce povaříme ve vodě, vodu slijeme. Kdo chce, může listy nahrubo posekat. Pokud použijeme…
více o Pangas se špenátem a nivou
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na větší kusy, stejně tak maso a klobásy. Cibule na kolečka, slaninu na plátky a…
více o Sloní žrádlo na zahradní gril
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Listové těsto rozválíme a položíme do formy vyložené pečícím papírem. Těsto jemně…
více o Slaný koláč se sýrem Cottage