V kastrůlku svaříme ve vodě skořici a hřebíček, aby se trocha vody odpařila. Můžeme přidat jako chuťovku i špetičku chilli. Mezitím v mléce rozmícháme kakao a následně nalijeme do vroucí tekutiny. Přisladíme a necháme prohřát.
Je to jednoduché a opravdu velice chutné – husté, silné, bomba. Tím, že tam je část vody a při použití umělého sladidla je to čokoláda s relativně nízkým obsahem sacharidů. Voda nevadí, vůbec to není řídké!
Ovšem bez problémů můžete sladit cukrem a místo části mléka dát smetanu nebo kondenzované mléko.
Očištěný květák rozebereme na růžice, opláchneme, vložíme do hrnce a osolenou vodou a povaříme. Mezitím rozehřejeme na…
více o Květáková polévka s mrkví
Oloupané šalotky nasekáme nadrobno a velice pomalu a začastého míchání je osmažíme dozlatova na pánvi s rozehřátým…
více o Paštika s pomerančovou kůrou
Najprv upečieme sušienky (alebo kúpime hotové piškóty :)). Rúru vyhrejeme na 190°C. Maslo našľaháme s cukrom do peny,…
více o Vanilkový pohár s jahodami