V kastrůlku svaříme ve vodě skořici a hřebíček, aby se trocha vody odpařila. Můžeme přidat jako chuťovku i špetičku chilli. Mezitím v mléce rozmícháme kakao a následně nalijeme do vroucí tekutiny. Přisladíme a necháme prohřát.
Je to jednoduché a opravdu velice chutné – husté, silné, bomba. Tím, že tam je část vody a při použití umělého sladidla je to čokoláda s relativně nízkým obsahem sacharidů. Voda nevadí, vůbec to není řídké!
Ovšem bez problémů můžete sladit cukrem a místo části mléka dát smetanu nebo kondenzované mléko.
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaných vejcích a ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku po obou stranách…
více o Kuřecí řízek po švýcarsku
Z ingrediencí připravíme linecké těsto, které natlačíme do velkých lžic jako do formiček. Dáme na plech a podložíme tak…
více o Linecká velikonoční vejce
Vejce utřeme s cukrem, potom přidáme vlažnou vodu a olej. Přidáme mouku, mléko, vanilkový cukr, špetku soli a prášek do…
více o výborný borůvkový koláč