Mouku dejte do mísy, podle potřeby přilijte vodu a vypracujte vláčné těsto.
Vyválejte na velký, tenký plát, nakrájejte na čtverečky, do středu dejte povidla, okraje pevně přitiskněte.
Dejte do vroucí, mírně osolené vody a vařte taštičky, dokud nevyplavou. Pak sceďte, dejte na talíře, polijte máslem a posypte cukrem, nebo kakaem. Můžete taky posypat mákem.
Nejprve si připravíme jablka. Opláchnutá a oloupaná jablka nakrájíme na malé kousky. Vložíme do hrnce, přidáme cukry a…
více o Jablečný koláč velmi dobrý
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a…
více o Vepřové ragú z mletého masa
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny