Vodu, sůl a máslo přivedeme k varu a za stálého míchání přisypeme Jizerku s kypřícím práškem. Stále mícháme, dokud těsto nepřestane lepit a vytvoří hladkou kouli. Po vychladnutí zašleháme vejce. Lžící nebo cukrářským pytlíkem vytvarujeme bochánky a pečeme na 180C 15 - 20 minut. Po vychladnutí prokrojíme a naplníme.
Listové těsto rozdělíme na polovinu a každý díl rozválíme. Do spodu dortové mísy vymazané máslem dáme jednu část těsta,…
více o Hemenex v listovém těstu
V hrnku smícháme vodu, solamyl, sojovou omáčku, ocet, cukr, podravku a sůl. Na pánvi rozehřejeme olej a vlijeme obsah…
více o Rychlá sladkokyselá omáčka
Špenát osmažíme na másle. Přidáme nadrobno nasekaný stroužek česneku, osolíme a opepříme. Ke konci smažení přidáme na…
více o Pstruh se špenátem a česnekem