Vodu, sůl a máslo přivedeme k varu a za stálého míchání přisypeme Jizerku s kypřícím práškem. Stále mícháme, dokud těsto nepřestane lepit a vytvoří hladkou kouli. Po vychladnutí zašleháme vejce. Lžící nebo cukrářským pytlíkem vytvarujeme bochánky a pečeme na 180C 15 - 20 minut. Po vychladnutí prokrojíme a naplníme.
Cukry, žloutky a máslo vyšleháme, přidáme citrónovou kůru se šťávou, jogurt, smetanu, mouku a nakonec ušlehaný bílek.…
více o Citrónovo-vanilkový pudink
Všechny sypké přísady promícháme, přidáme ostatní a vymícháme polotekuté těsto. Dle potřeby přidáme mléko. Nalijeme do…
více o Makovec se lněným semínkem
Do tuhého sněhu se zamíchá cukr, mouka, rozpuštěné vlažné máslo na nakonec ovoce a ořechy (dle libostii asi tak 150-200…
více o Bílkový chlebíček od Fárkové