Žloutkové věnečky z odpalovaného těsta Mléko s máslem a solí přivedeme k varu, stáhneme plamen a najednou vsypeme mouku. Mícháme, až z toho vznikne jakoby… více o Žloutkové věnečky z odpalovaného těsta
Knedlíčky z odpalovaného těsta Do vody dáme heru a sůl, přivedeme k varu. Do vroucí vody a za stálého míchání přisypeme polovinu (200 g) mouky a… více o Knedlíčky z odpalovaného těsta
Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta V kastrolu s nepřilnavým dnem přiveďte k varu mléko se špetkou soli a polovinou másla. Přisypte mouku a za stálého… více o Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina Patříte mezi milovníky pizzy? Zapomeňte chvíli na oblíbenou Margheritu a vyzkoušejte… Celý článek
Nejlepší jahodové knedlíky: Tvarohové, kynuté, odpalované i bez… Ovocné knedlíky (a obzvlášť ty jahodové) jsou chloubou české kuchyně a mnohým labužníkům se… Celý článek
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí Dochází vám nápady na vaření a dětmi oblíbené špagety s „červenou omáčkou" už vám lezou krkem?… Celý článek
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové:… Dá se vařit a péct bez lepku tak, abyste to na chuti vůbec nepoznali? Dá! Zdeňka Mazúrová,… Celý článek
Bůček na čínský způsob Vejce vaříme 8 minut a oloupeme je. Bůček nakrájíme na kostky (asi 2x2x2 cm). Do kastrůlku dáme sójovou omáčku, víno,… více o Bůček na čínský způsob
Krvavý bulgur Bulgur přelijeme 1 hrnkem vařící vody a asi 2 minuty povaříme. Necháme asi 20 minut stát - voda se musí vsáknout. Na… více o Krvavý bulgur
Včelařův perníček Do mírně ohřátého medu zamíchejte uvařenou silnější kávu, cukr, vejce, sodu, koření a med a přidejte tuto směs do mouky… více o Včelařův perníček
Sachrův dort Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. K rozpuštěné čokoládě přidáme změklé máslo a moučkový cukr a vyšleháme do pěny… více o Sachrův dort
Muffiny s kousky čokolády 1. K rozpuštěnému máslu přidáme vejce, cukr, vanilkový cukr a zamícháme do hladka. Poté přidáme mléko. 2. Mouku… více o Muffiny s kousky čokolády
Obložené papriky Omyté papriky podélně rozkrojíme, vyplníme bramborovým salátem, ozdobíme salámem, vajíčkem, paprikou a vějířky okurky.… více o Obložené papriky
Falešná dršťková polévka z hlívy… Hlívu očistíme a pokrájíme na proužky. V hrnci rozpálíme lžíci sádla a asi 5 minut na něm hlívu restujeme, zalijeme… více o Falešná dršťková polévka z hlívy ústřičné
Čabajková pomazánka Klobásu umeleme na masovém strojku. Tavený sýr utřeme s máslem dohladka, přidáme klobásu a česnek utřený se solí. Vše… více o Čabajková pomazánka
Barevné pomazánky – z červené řepy Červenou řepu uvaříme ve slupce (asi tak, aby bylo možné píchnout do půlky vidličkou), po vychladnutí ji oloupeme a na… více o Barevné pomazánky – z červené řepy
Nahatý štrúdl Vegan Jablka oloupeme, nastrouháme, přidáme mouku, olej, rozinky, ořechy (nalámané na menší kousky) a dochutíme skořicí a… více o Nahatý štrúdl Vegan
Pumpkin Soup – Dýňová polévka Na oleji osmahneme cibulku (jen co začne chytat barvu), přidáme na kousky nakrájenou, oloupanou a semínek zbavenou dýni… více o Pumpkin Soup – Dýňová polévka
Tatarák ala DoPe Syrové maso dvakrát na jemno pomeleme (labužníci si ho mohou naškrábat), přidáme zbývající uvedené ingredience a dobře… více o Tatarák ala DoPe