Papriky opláchněte, odstraňte jádřince a stopky. Okurku opláchněte, ale neloupejte. Nakrájejte papriky a okurku na kousky. Nemusí být příliš jemné, spíš naopak.
Cibuli oloupejte, odkrojte tuhý kousek s kořínky, rozkrájejte je vertikálně na osminy a ty pak rozdělte na jednotlivé lupeny.
Papriky, okurku a cibuli promíchejte v míse, navrch položte sýr nakrájený na kousky, posypte lístky libečku (větší natrhejte) a zakápněte olejem. Osolte, jen pokud je to skutečně potřeba. Jestliže salát podáváte k obědu, přidejte k němu čerstvé pečivo, jímž můžete také vytřít všechnu voňavou šťávu.
Salát není třeba solit, sýr bývá dost slaný a také libeček je dostatečně pikantní. Má v sobě minerální soli a dokáže tak běžnou sůl i nahradit.
Rozmrazíme sekanou a dáme vařit rýži. Na oleji zesklovatíme cibuli nakrájenou na jemno, vymáčkneme do ní sekanou z toho…
více o Rizoto s kuřecí sekanou
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny