Papriky opláchněte, odstraňte jádřince a stopky. Okurku opláchněte, ale neloupejte. Nakrájejte papriky a okurku na kousky. Nemusí být příliš jemné, spíš naopak.
Cibuli oloupejte, odkrojte tuhý kousek s kořínky, rozkrájejte je vertikálně na osminy a ty pak rozdělte na jednotlivé lupeny.
Papriky, okurku a cibuli promíchejte v míse, navrch položte sýr nakrájený na kousky, posypte lístky libečku (větší natrhejte) a zakápněte olejem. Osolte, jen pokud je to skutečně potřeba. Jestliže salát podáváte k obědu, přidejte k němu čerstvé pečivo, jímž můžete také vytřít všechnu voňavou šťávu.
Salát není třeba solit, sýr bývá dost slaný a také libeček je dostatečně pikantní. Má v sobě minerální soli a dokáže tak běžnou sůl i nahradit.
Maso, droby i nožku uvaříme, obereme, pokrájíme na kousky, svalovinu z nožek umeleme a vše promícháme. Přilijeme vývar…
více o Kašparova pikantní tlačenka
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Studené je oloupeme a nastrouháme na jemné nudličky. Přidáme k nim…
více o Bramborové lívanečky s jablky
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v…
více o Sádlovky – recept po babičce
1) Připravíme si těsto. Vajíčka s cukrem si vyšleháme do pěny, postupně přidáme teplou vodu a olej. Nakonec přidáváme…
více o Jednoduché pudinkové kostky
Oloupeme papáju a ananas, nakrájíme na kousky a necháme hodinu táhnout v kokosovém sirupu se šťávou z citronů.
Přidáme…
více o Bowle s ananasem a papájou