Slaninu si nakrájíme na kostičky a orestujeme v hrnci, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a na kousky nakrájená játra. Vše dohromady trochu orestujeme, přidáme sladkou papriku, chvilku ještě orestujeme, ale máme hned připravenou vodu, kterou vše zalijeme. Papriku restujeme jen krátce, aby nezhořkla. Během dušení přidáme nadrobno nasekaný česnek. Nakonec zahustíme moukou, osolíme, dokořeníme, posypeme majoránkou a ještě chvíli provaříme. Podáváme s rýží nebo knedlíkem.
Odblaněná a očištěná játra nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájenou nadrobno společně s očištěnou zeleninou nakrájenou na…
více o Vepřová játra na smetaně
V mouce uděláme důlek, dáme trochu kvasnic, malou lžičku cukru, trochu vlažného mléka. Jakmile kváse vzejde, přidáme 1…
více o Amolety z kynutého těsta
Nejdříve připravíme palačinky, které naplníme ochuceným špenátem, zabalíme je a přehneme napůl. Poté je naskládáme do…
více o Zapečené palačinky se sýrem