Slaninu si nakrájíme na kostičky a orestujeme v hrnci, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a na kousky nakrájená játra. Vše dohromady trochu orestujeme, přidáme sladkou papriku, chvilku ještě orestujeme, ale máme hned připravenou vodu, kterou vše zalijeme. Papriku restujeme jen krátce, aby nezhořkla. Během dušení přidáme nadrobno nasekaný česnek. Nakonec zahustíme moukou, osolíme, dokořeníme, posypeme majoránkou a ještě chvíli provaříme. Podáváme s rýží nebo knedlíkem.
Odblaněná a očištěná játra nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájenou nadrobno společně s očištěnou zeleninou nakrájenou na…
více o Vepřová játra na smetaně
Mouku, prášek do pečiva, cukr, olej, mléko, vejce smícháme dohromady. Zvlášť připravíme tvaroh. Polovinu těsta vlijeme…
více o Buchta s ovocem a tvarohem
Hermelín rozkrojíme podélně na dvě kolečka a namáčíme do těstíčka z hladké mouky, kečupu a vody. Vody a mouky asi jako…
více o Hermelín v kečupovém těstíčku
Vypracujeme "klasické" tvarohové těsto a necháme odpočinout v ledničce (můžeme i rozválet a složit, těsto je pak lépe…
více o Tvarohové pečivo se šunkou