Odblaněná a očištěná játra nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájenou nadrobno společně s očištěnou zeleninou nakrájenou na jemném struhadle a se slaninou na kostičky orestujeme na rozpáleném sádle. Přidáme játra, která na tomto základě osmahneme. Podlijeme vodou a dusíme doměkka.
Poté přidáme divoké koření, sůl a citronovou šťávu. Necháme projít varem a zahustíme smetanou smíchanou s moukou. Provaříme nejméně 30 minut. Vybereme koření a omáčku nemusíme cedit. Dle potřeby dochutíme hořčicí, cukrem a solí.
Hotový pokrm podáváme s jemným karlovarským knedlíkem.
Slaninu si nakrájíme na kostičky a orestujeme v hrnci, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a na kousky nakrájená játra.…
více o Vepřová játra na slanině
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Rýži uvaříme dle návodu. Maso osolíme a lehce naklepeme rukou a opečeme na olivovém oleji (celá prsíčka). Nakrájíme…
více o Rýžový salát s kuřecím masem
Z oleje, česneku a koření (já používám drcený pepř, trošku chilli, koriandr a drcený kmín) připravíme marinádu, kotlety…
více o Božské vepřové kotletky