Odblaněná a očištěná játra nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájenou nadrobno společně s očištěnou zeleninou nakrájenou na jemném struhadle a se slaninou na kostičky orestujeme na rozpáleném sádle. Přidáme játra, která na tomto základě osmahneme. Podlijeme vodou a dusíme doměkka.
Poté přidáme divoké koření, sůl a citronovou šťávu. Necháme projít varem a zahustíme smetanou smíchanou s moukou. Provaříme nejméně 30 minut. Vybereme koření a omáčku nemusíme cedit. Dle potřeby dochutíme hořčicí, cukrem a solí.
Hotový pokrm podáváme s jemným karlovarským knedlíkem.
Slaninu si nakrájíme na kostičky a orestujeme v hrnci, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a na kousky nakrájená játra.…
více o Vepřová játra na slanině
Kuře rozporcujeme, potřeme česnekem se solí a dáme do pekáčku společně se 2 oloupanými rajčaty. Olej smícháme s pivem,…
více o Kuře pečené v pikantní směsi
Máslo utřeme s cukrem a čtyřmi žloutky do pěny. Přidáme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, zpracujeme. 2/3…
více o Jablkovo-ořechový koláč
Smícháme ingredience na těsto (žloutky do těsta, nakonec sníh z bílků) a upečeme na středním plechu do růžova.
Náplň…
více o Řezy se zakysanou smetanou
Hermelín plošně rozkrojíme a položíme do rozpáleného oleje řeznou plochou nahoru. Obložíme salámem, posypeme pokrájenou…
více o Hermelín s volským okem