Vepřová játra omyjeme a připravíme si slabší plátky. Potom je osolíme a opepříme a nastrouhaným česnekem je pomažeme na jedné straně stejnoměrně... (Je nesmysl, že se mají játra solit, až když jsou hotová. Myslíte si, že když je osolíte předem, tak vám ztvrdnou? Omyl. Důvod, proč vám játra zvrdnou, je, že je děláte dlouho.)
Potom si uděláme normální trojobal a játra obalíme. Na pánvi si nalejeme drobet oleje a smažíme je cca 2-3 minuty na každé straně. Pečeme na cca 200 stupňů (střední plamen).
Vynikající příloha jsou šťouchané brambory, ale můžete si dát přílohu, na jakou máte zrovna chuť.
Odblaněná a očištěná játra nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájenou nadrobno společně s očištěnou zeleninou nakrájenou na…
více o Vepřová játra na smetaně
Slaninu si nakrájíme na kostičky a orestujeme v hrnci, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a na kousky nakrájená játra.…
více o Vepřová játra na slanině
Vše smícháme dohromady. Navrch poklademe ovoce (ne po celém povrchu) a dáme do rozehřáté trouby péct 40 minut na 180…
více o Bublanina bez vajec a mléka
Makrelu rozebereme do misky a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, na kostičky nakrájená vajíčka, majonézu, hořčici a…
více o Rybičková pomazánka z makrely
Na cibuli osmahneme anglickou, cibuli, žampiony a játra. Osolíme, opepříme, zalejeme trochou vody, přisypeme petrželku,…
více o Maminčino kuře s brambory