Vepřová játra s chilli omáčkou

2.58

hodnoceno: 12
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce máslo
    • sůl
    • 2
      stroužek česnek
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • pepř mletý
    • 1
      lžíce kečup - chilli
    • 700
      g vepřová játra

Postup přípravy receptu

  • Játra omyjeme, odblaníme a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Po obvodu plátky na několika místech nařízneme. Potom játra lehce naklepeme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme.
  • V hlubší pánvi rozehřejeme olej a plátky jater na něm z každé strany asi 3–4 minuty opékáme. Vyjmeme z pánve a udržujeme teplé. Do oleje přidáme máslo a zpěníme na něm cibuli. Přidáme česnek, chilli kečup, sůl, promícháme a podusíme asi 2 minuty. Přidáme 4 lžíce vody, zamícháme a omáčku ještě asi 3 minuty povaříme. Bylinky opereme, vytřepeme a nasekáme.
  • Hotová játra urovnáme na talíře, osolíme a přelijeme omáčkou. Jako přílohu doporučuji rýži.
Zařazení: Maso Vnitřnosti Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: