Játra omyjeme, odblaníme a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Po obvodu plátky na několika místech nařízneme. Potom játra lehce naklepeme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme.
V hlubší pánvi rozehřejeme olej a plátky jater na něm z každé strany asi 3–4 minuty opékáme. Vyjmeme z pánve a udržujeme teplé. Do oleje přidáme máslo a zpěníme na něm cibuli. Přidáme česnek, chilli kečup, sůl, promícháme a podusíme asi 2 minuty. Přidáme 4 lžíce vody, zamícháme a omáčku ještě asi 3 minuty povaříme. Bylinky opereme, vytřepeme a nasekáme.
Hotová játra urovnáme na talíře, osolíme a přelijeme omáčkou. Jako přílohu doporučuji rýži.
Odblaněná a očištěná játra nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájenou nadrobno společně s očištěnou zeleninou nakrájenou na…
více o Vepřová játra na smetaně
Slaninu si nakrájíme na kostičky a orestujeme v hrnci, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a na kousky nakrájená játra.…
více o Vepřová játra na slanině
Vepřová játra omyjeme a připravíme si slabší plátky. Potom je osolíme a opepříme a nastrouhaným česnekem je pomažeme na…
více o Vepřová játra obalovaná
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme na hrubo nastrouhané mrkve, pórek, nakrájená rajčata…
více o Kuřecí maso s hroznovým vínem
Mléko společně s kakaem a skořicí přivedeme k varu, poté odstavíme a necháme vychladnout. Jablka oloupeme a nastroháme…
více o Kakaový moučník s jablky
Z ingrediencí na palačinky umícháme řidší těstíčko, ze kterého smažíme slabé menší palačinky (z obou stran dozlatova)…
více o Palačinky s jahodovým přelivem
Korpus - žloutky ušleháme s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem do pěny, potom přidáme vařící vodu a dál šleháme, až do…
více o Vanilkovo-čokoládový dort