Maso naklepeme, osolíme bylinkovou solí, opepříme a namažeme kremžskou hořčicí. Položíme slabý plátek krkovice nebo anglické slaniny. Zabalíme, zavážeme, osolíme, opepříme a dáme z obou stran osmažit na roškvařený špek. Potom maso přeneseme na pekáč a zalijeme omáčkou.
Omáčka: osmažená cibulka (skoro dozlatova), zasypaná moukou, zalitá vodou. Povařená a dochucená masoxem a sladkou paprikou.
Maso zalité omáčkou pečeme v troubě. Podáváme s bramborovým knedlíkem a špenátem.
Pomazánkové máslo vyšleháme se sýrem, lžící majolky, a dle chuti rozetřený česnek. Přidáme na malinké kostičky ostatní…
více o Chlebíčky se supr pomazánkou
Těsto: šlehat vejce s cukrem a špetkou soli, přidat olej. Pak mouku s prdopečem současně s mlékem. Promíchat
Do velké…
více o Francouzský hruškový koláč