Maso naklepeme, osolíme bylinkovou solí, opepříme a namažeme kremžskou hořčicí. Položíme slabý plátek krkovice nebo anglické slaniny. Zabalíme, zavážeme, osolíme, opepříme a dáme z obou stran osmažit na roškvařený špek. Potom maso přeneseme na pekáč a zalijeme omáčkou.
Omáčka: osmažená cibulka (skoro dozlatova), zasypaná moukou, zalitá vodou. Povařená a dochucená masoxem a sladkou paprikou.
Maso zalité omáčkou pečeme v troubě. Podáváme s bramborovým knedlíkem a špenátem.
Z mléka a krupičky uvaříme hodně hustou kaši (hustota "hrnec na vyhození"), necháme vychladnout. Dáme na vál, přidáme 1…
více o Jednoduché ovocné knedlíky
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Cukr, tuk a vanilkový cukr vyšleháme, přidáme postupně za šlehání vejce, nakonec vmícháme tvaroh a kůru.
Višně scedíme…
více o Tvarohový závin s višněmi