Panenku lehce naklepeme, osolíme, opepříme a rychle zprudka opečeme. Panenku vyndáme stranou.
Do omastku dáme na kolečka nakrájenou cibuli – čím více, tím lépe. Na opečenou cibuli vrátíme maso, lehce podusíme, zalijeme smetanou, zahustíme strouhaným sýrem a nakonec okořeníme bazalkou. Bazalku použijeme nejlépe čerstvou, možno i sušenou.
Vepřovou panenku servírujeme s těstovinami nebo bramborovými noky.
Vymícháme tuk, vejce, cukr, vanilku a vodu, přidáme ovesné vločky, mouku, sůl a sodu, a podle chuti přimícháme nasekané…
více o Keksy z ovesných vloček
Utřeme vejce s cukrem, přidáme ostatní suroviny, zpracujeme těsto a nakonec lehce vmícháme čokoládu a banány. Formičky…
více o Čokoládovo-banánové muffiny
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v…
více o Sádlovky – recept po babičce
Maso pokrájíme na plátky, po stranách plátky nakrojíme, naklepeme je, osolíme a opepříme. Špek pokrájíme nadrobno a s…
více o Cibulovo-česnekové plátky