Panenku lehce naklepeme, osolíme, opepříme a rychle zprudka opečeme. Panenku vyndáme stranou.
Do omastku dáme na kolečka nakrájenou cibuli – čím více, tím lépe. Na opečenou cibuli vrátíme maso, lehce podusíme, zalijeme smetanou, zahustíme strouhaným sýrem a nakonec okořeníme bazalkou. Bazalku použijeme nejlépe čerstvou, možno i sušenou.
Vepřovou panenku servírujeme s těstovinami nebo bramborovými noky.
Smícháme pomazánkové máslo s tvarohem a sýrem, přidáme velmi drobně nakrájenou šunku, pórek a drobně nastrouhanou mrkev…
více o Skvělá šunková pomazánka
Mrkev očistíme, nastrouháme na jemném struhadle smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme těsto, které necháme asi…
více o Mrkvové hvězdičky se zázvorem
Ve větší pánvi rozehřejeme cca 2 lžíce oleje a orestujeme cibuli, mrkev, řapík, celý česnek a pár lístků šalvěje (vše…
více o Cizrna s tuňákem a šalvějí