Cibuli si nakrájíme na slabé proužky a dáme ji zesklovatět do rendlíku s rozehřátým olejem. K zesklovatělé cibuli přidáme cukr, ocet a redukujeme (vyváříme tekutinu) až do zhoustnutí. Dochutíme špetkou soli, popřípadě octem nebo cukrem a odstavíme.
Vepřovou panenku zabalíme pevně do slaniny. Položíme ji na rozpálenou pánvičku se dvěma lžícemi oleje a opékáme ze všech stran, dokud není slanina pěkně obarvená. Poté ji podlijeme vývarem, přivedeme k varu, pánvičku odstavíme, panenku obrátíme a vše zakryjeme a necháme 5 minut odpočívat.
Karamelizovanou cibulku rozdělíme na talíře. Panenku diagonálně rozkrojíme a položíme přes cibulku. Vývar na pánvičce přivedeme k varu a vyváříme až na poloviční objem nebo do vydatné chuti, odstavíme, vmícháme oříšek másla a přelijeme přes maso. Můžeme podávat také s bramborovou kaší.
Těstoviny si uvaříme klasickým, běžným způsobem, tzn. vhodíme do vroucí a osolené vody, zamícháme ode dna a vaříme tzv.…
více o Skvělý těstovinový salát
Připravené těsto si rozdělíme na dva plechy na pečící papír potřený olejem. Snažíme se, aby bylo na obou stejně a šup…
více o Osvěžující Kinder mléčný řez
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme…
více o Kuře na víně M. Woodhamsové