Cibuli si nakrájíme na slabé proužky a dáme ji zesklovatět do rendlíku s rozehřátým olejem. K zesklovatělé cibuli přidáme cukr, ocet a redukujeme (vyváříme tekutinu) až do zhoustnutí. Dochutíme špetkou soli, popřípadě octem nebo cukrem a odstavíme.
Vepřovou panenku zabalíme pevně do slaniny. Položíme ji na rozpálenou pánvičku se dvěma lžícemi oleje a opékáme ze všech stran, dokud není slanina pěkně obarvená. Poté ji podlijeme vývarem, přivedeme k varu, pánvičku odstavíme, panenku obrátíme a vše zakryjeme a necháme 5 minut odpočívat.
Karamelizovanou cibulku rozdělíme na talíře. Panenku diagonálně rozkrojíme a položíme přes cibulku. Vývar na pánvičce přivedeme k varu a vyváříme až na poloviční objem nebo do vydatné chuti, odstavíme, vmícháme oříšek másla a přelijeme přes maso. Můžeme podávat také s bramborovou kaší.
Polovinu čokolády rozpustíme ve vodní lázni a necháme lehce vychladnout. Máslo, rozpuštěnou čokoládu, vejce, cukr, med…
více o Banánový koláč s čokoládou
Změklý tuk smícháme s moukou a zakysanou smetanou. Vypracujeme těsto, které necháme 1hod odpočinout v potravinové fólii…
více o Tvarohové šátečky ze zakysanky