Cibuli si nakrájíme na slabé proužky a dáme ji zesklovatět do rendlíku s rozehřátým olejem. K zesklovatělé cibuli přidáme cukr, ocet a redukujeme (vyváříme tekutinu) až do zhoustnutí. Dochutíme špetkou soli, popřípadě octem nebo cukrem a odstavíme.
Vepřovou panenku zabalíme pevně do slaniny. Položíme ji na rozpálenou pánvičku se dvěma lžícemi oleje a opékáme ze všech stran, dokud není slanina pěkně obarvená. Poté ji podlijeme vývarem, přivedeme k varu, pánvičku odstavíme, panenku obrátíme a vše zakryjeme a necháme 5 minut odpočívat.
Karamelizovanou cibulku rozdělíme na talíře. Panenku diagonálně rozkrojíme a položíme přes cibulku. Vývar na pánvičce přivedeme k varu a vyváříme až na poloviční objem nebo do vydatné chuti, odstavíme, vmícháme oříšek másla a přelijeme přes maso. Můžeme podávat také s bramborovou kaší.
Maso nakrájíme na kousky asi 2x2 cm, aglickou slaninu na proužky, cibuli na kolečka, posypeme kořenim a přidáme olej -…
více o Kuřecí ražniči pro lenochy
Tvaroh ušleháme dohladka, opatrně přidáme majonézu, hořčici, koření a cibulku. Pomazánku rozdělíme do misek do každé…
více o Senzační tvarohová pomazánka
Jemně pokrájený špek společně s pokrájenou cibulí osmažíme dorůžova. Pak přidáme osmažit i na kostičky, nudličky či…
více o Dušené vepřové maso s hlívou