
3.08
Maso očistíme, osolíme, opepříme a marinujeme v oleji s drhnutými bylinkami – tymiánem a rozmarýnem. Omytou zeleninu … více o Marinovaná vepřová panenka po katalánsku
Vepřovou panenku očistíme od přebytečného tuku a blan, osolíme a opepříme. Na kuchyňskou desku poklademe slaninu tak,… více o Vepřová panenka
Panenku lehce naklepeme, osolíme, opepříme a rychle zprudka opečeme. Panenku vyndáme stranou. Do omastku dáme na… více o Vepřová panenka na cibuli s omáčkou
Využijte první sladké plody léta a upečte z nich něco dobrého na víkend. Koláče a další… Celý článek
Pokud používáte formu na muffiny pouze na pečení roztomilých báboviček, které se vejdou tak… Celý článek
Máte chuť na čerstvý domácí krémový sýr? Pak byste měli vyzkoušet labneh. Tahle pochoutka z… Celý článek
Každé dítě ví, že plody by se neměly trhat zelené. V případě vlašských ořechů to ale tak úplně… Celý článek
Suroviny na náplň vymícháme. Na utěrku rozložíme těsto, do středu dáme 2 lžíce náplně a rozetřeme. Přikryjeme dalším… více o Gibanica
Slaninu nakrájíme na kostičky, česnek na kousky a pórek na kolečka. Rozehřejeme olivový olej a vhodíme na něj slaninu.… více o Zelená omáčka
Hraška je bezlepkové a bezvaječné těstíčko z hrachu, které se dá koupit ve zdravých výživách. Hrašku důkladně… více o Žampionové lívance
Listové těsto rozválíme asi na tloušťku 3-4 mm. Plát posypeme krystalovým a skořicovým cukrem, posekanými ořechy a… více o Banány v županu
Fayole namočíme předem na 3-5 hodin do vody, aby nabobtnaly. Na tuku zpěníme cibuli, zasypeme ji mletou paprikou,… více o Gulášová polévka s bílými fazolemi
Mouky je někdy potřeba trochu více, podle velikosti vajec a druhu mouky. Vše v míse smícháme v pevné a pružné těsto… více o Octové těsto místo listového
Vyšleháme žloutky s cukrem a přidáme mascarpone. Připravíme si kávu a do ni cákneme mandlový likér ( Amaretto) . Do… více o Italské Tiramisu
Do 5 litrové láhve dáme květy, kyselinu, převařenou vodu a necháme 24 hodin stát. Potom přecedíme přes plátno a přidáme… více o Bezinkový sirup
Maso rozkrojíme, lehce naklepeme. Marinujeme 2-3 hodiny, grilujeme na litinovém plátu (případně opekáme na pánvi).… více o Naložená kuřecí prsa
Vykuchané pstruhy omyjeme, osolíme, okmínujeme a pokapeme citronovou šťávou Položíme do alobalu vyloženého plátky… více o Pstruh se slaninou a jablky
1. Kompot rozmixujeme i se šťávou, přidáme ostatní suroviny a vyšleháme těsto. Nalijeme do vymazané a vysypané formy,… více o Ananasový sen
1. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu a nadrobno ho nakrájíme. 2. Přidáme heru, mouku, pepř a kmín a pečlivě prohněteme. … více o Jihočeské zelňáky Jirsových