Troubu předehřejeme na 180 °C. Maso omyjeme a osušíme. Z poloviny rozmarýnu nasekáme lístky, smícháme je se solí a pepřem a ze všech stran vetřeme do masa.
Maso poklademe zbylým rozmarýnem a pečeme asi 2 hodiny.
Po 1/2 hodině maso obložíme bramborami a šalotkou.
Po další 1/2 hodině přilijeme vývar.
Měkké maso necháme asi 10 minut odpočinout. Poté maso nakrájíme a na talířích obložíme pečenou zeleninou a bramborami
Žloutky i s cukrem (trochu cukru odebereme na kvásek) mícháme do pěny, přidáme tuk, rum, sůl, citronovou kůru a mícháme…
více o Šišky s jahodovou pěnou
Hermelín plošně rozkrojíme a položíme do rozpáleného oleje řeznou plochou nahoru. Obložíme salámem, posypeme pokrájenou…
více o Hermelín s volským okem