Vepřovou pečeni lehce naklepeme, nařízneme, lehce posolíme, opepříme, posypeme staročeským kořením a na oleji opečeme. Pekáček poklademe slaninou, kolečky cibule, na to položíme opečené plátky masa, zakryjeme alobalem a v troubě dopečeme doměkka. Před dopečením masa zprudka opečeme papriky nakrájené na proužky na té samé pánvi, co jsme restovali maso. Papriky nesolíme.
Poté pekáček vyjmeme z trouby a maso hustě poklademe červenou a žlutou paprikou, posypeme nastrouhanou nivou a zalijeme smetanou – se smetanou to nepřeháníme, stačí lehce, aby v ní maso neplavalo. Zapečeme, dokud se niva nerozpustí.
Česnek prolisujeme do misky, přidáme hořčici, na jemno nastrouhaný eidam a majonézu. Vše dobře promícháme. Dochutíme…
více o Česneková pomazánka se sýrem
Těsto: celá vejce ušleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, potom postupně přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do…
více o Tvarohová buchta s margotkou
Vejce smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a olejem. Potom přidáme mouku, prášek do pečiva, vanilkový puding a postupně…
více o Bezlepkový ovocný koláč