Vepřovou pečeni lehce naklepeme, nařízneme, lehce posolíme, opepříme, posypeme staročeským kořením a na oleji opečeme. Pekáček poklademe slaninou, kolečky cibule, na to položíme opečené plátky masa, zakryjeme alobalem a v troubě dopečeme doměkka. Před dopečením masa zprudka opečeme papriky nakrájené na proužky na té samé pánvi, co jsme restovali maso. Papriky nesolíme.
Poté pekáček vyjmeme z trouby a maso hustě poklademe červenou a žlutou paprikou, posypeme nastrouhanou nivou a zalijeme smetanou – se smetanou to nepřeháníme, stačí lehce, aby v ní maso neplavalo. Zapečeme, dokud se niva nerozpustí.
Kuře naporcujeme, osolíme, uložíme na pekáč, přidáme oloupaná a na plátky nakrájená jablka, máslo a na plátky nakrájený…
více o Kuře na česneku s jablky
Korpus - žloutky ušleháme s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem do pěny, potom přidáme vařící vodu a dál šleháme, až do…
více o Vanilkovo-čokoládový dort
Rohlíky jemně pokrájíme a pocákáme je mlékem. Potom do nich vlijeme vejce, dochutíme troškou vegety (solí), promícháme…
více o Obložený rohlíkový koláč