Vepřovou pečeni lehce naklepeme, nařízneme, lehce posolíme, opepříme, posypeme staročeským kořením a na oleji opečeme. Pekáček poklademe slaninou, kolečky cibule, na to položíme opečené plátky masa, zakryjeme alobalem a v troubě dopečeme doměkka. Před dopečením masa zprudka opečeme papriky nakrájené na proužky na té samé pánvi, co jsme restovali maso. Papriky nesolíme.
Poté pekáček vyjmeme z trouby a maso hustě poklademe červenou a žlutou paprikou, posypeme nastrouhanou nivou a zalijeme smetanou – se smetanou to nepřeháníme, stačí lehce, aby v ní maso neplavalo. Zapečeme, dokud se niva nerozpustí.
Vepřové maso naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme. Horní stranu pomažeme plnotučnou hořčicí, pokladme kysané zelí…
více o Vepřové závitky se zelím
Rozehřejeme máslo, přidáme krupici a opražíme ji. Mezitím rozšleháme vejce, vlejeme na krupici a rozmícháme (udělají se…
více o Rychlá krupicová polévka