Větší cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Osmažíme na rozpáleném oleji společně s nadrobno nakrájenou slaninou. Když je cibule sklovitá, přidáme na kousky, nebo plátky nakrájené maso. Když se maso zatáhne, přidáme lžíci plnotučné hořčice, osolíme, opepříme, zalijeme 2 litry vařící vody a přidáme kostku Masoxu. Necháme zvolna dusit. Když je maso téměř měkké, přidáme do omáčky nadrobno nakrájené okurky. Necháme dusit, dokud není maso měkké, přidáme ještě jednu lžíci hořčice, nadrobno nakrájená 2–3 natvrdo uvařená vejce. Zahustíme tmavou jíškou a necháme ještě tak 10–15 minut mírně povařit.
Opláchnutou vepřovou plec protkneme slaninou a půlkou párku. Opečeme po všech stranách na teflonové pánvi. Maso osolíme…
více o Debrecínská vepřová plec
Předehřejeme troubu (horkovzdušnou na 160 °C). Kulatou dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Cukr, heru a celá…
více o Nutelové řezy s vůní skořice
Uvařenou rýži necháme vychladnout, promícháme s ovocem nakrájeným na kousky. Přidáme rozinky (nejlepší jsou spařené a…
více o Ovocný salát pro zimní večery
Krajíčky chleba diagonálně nakrájíme na trojúhelníky. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce se solí. Do druhého talíře…
více o Opečené toasty s mozzarellou
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
1. Na přípravu těsta smícháme rozinky, kandované ovoce a citrónovou kůru. Vše zalijeme rumem a necháme nejlépe přes noc…
více o Vánoční rumový chlebíček