Větší cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Osmažíme na rozpáleném oleji společně s nadrobno nakrájenou slaninou. Když je cibule sklovitá, přidáme na kousky, nebo plátky nakrájené maso. Když se maso zatáhne, přidáme lžíci plnotučné hořčice, osolíme, opepříme, zalijeme 2 litry vařící vody a přidáme kostku Masoxu. Necháme zvolna dusit. Když je maso téměř měkké, přidáme do omáčky nadrobno nakrájené okurky. Necháme dusit, dokud není maso měkké, přidáme ještě jednu lžíci hořčice, nadrobno nakrájená 2–3 natvrdo uvařená vejce. Zahustíme tmavou jíškou a necháme ještě tak 10–15 minut mírně povařit.
Opláchnutou vepřovou plec protkneme slaninou a půlkou párku. Opečeme po všech stranách na teflonové pánvi. Maso osolíme…
více o Debrecínská vepřová plec
Piškoty necháme v sáčku a válečkem na těsto je rozdrtíme. Změklý tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny a…
více o Velikonoční piškotová vajíčka
Z bílků ušleháme sníh. Nastrouhanou cuketu smícháme se všemi ostatními ingrediencemi, dle chuti můžeme přidat i další …
více o Zapečená cuketa s uzeninou
Ingredience smícháme, přivedeme k varu a krátce povaříme. Zatepla naléváme na sterilovanou zeleninu, potom sterilujeme .
více o Znojemský nálev na okurky
Vepřová kýta recepty. Vepřovou kýtu si tentokrát zkuste podle šéfkuchaře upravit podle tohoto receptu - pěkně pečenou a…
více o Pečená vepřová kýta s paprikou