Větší cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Osmažíme na rozpáleném oleji společně s nadrobno nakrájenou slaninou. Když je cibule sklovitá, přidáme na kousky, nebo plátky nakrájené maso. Když se maso zatáhne, přidáme lžíci plnotučné hořčice, osolíme, opepříme, zalijeme 2 litry vařící vody a přidáme kostku Masoxu. Necháme zvolna dusit. Když je maso téměř měkké, přidáme do omáčky nadrobno nakrájené okurky. Necháme dusit, dokud není maso měkké, přidáme ještě jednu lžíci hořčice, nadrobno nakrájená 2–3 natvrdo uvařená vejce. Zahustíme tmavou jíškou a necháme ještě tak 10–15 minut mírně povařit.
Opláchnutou vepřovou plec protkneme slaninou a půlkou párku. Opečeme po všech stranách na teflonové pánvi. Maso osolíme…
více o Debrecínská vepřová plec
Svaříme 0,5l mléka s máslem, dokud se máslo nerozpustí. Necháme mírně zchladnout a posléze přidáme vanilkový cukr a rum…
více o Máslový ležák proti depresi
Nejprve si naložíme sójové maso do nálevu připraveného z rozšlehaného vajíčka, škrobu a vody. Nálev dochutíme sójovou…
více o Vegetariánské Kung Pao Asie
Kotlety osolíme, opepříme. Obalíme ve strouhance, ve vejci a dáme smažit na pánev do růžova. Do pekáčku nebo zapékací…
více o Obrácené řízky na zelenině
Na vepřovém sádle si osmahneme cibuli, přidáme na drobno nakrájenou kapustu, promícháme, přidáme sůl, protlačený česnek…
více o Kapustový prívarok podle mě